Festmenyer Kontakta oss för priser.

Klassisk

Förrätt: Skagenröra på mörkt bröd toppad med sikrom

Varmrätt: Oxfile med Bearnaisesås, baconlindad Harri cote Vertes samt gratinerad tomat och Duchess toppar

Dessert: Vaniljpannacotta med jordgubbar och maräng

 

Dryckestips till klassiska menyn:

Förrätt: Kung Fu Girl, Riesling, 2019, USA, Washington State

Fruktig, mycket frisk smak med liten sötma, inslag av gröna äpplen, honung, päron, ananas och lime.

Varmrätt: Black Stallion, Napa Valley Cabernet Sauvignon, 2017

USA, Kalifornien, North Coast, Napa County, Napa Valley

Nyanserad, mycket fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, choklad, blåbär, örter, kaffe och vanilj.

Dessert: Nivole, 2020, Italien, Piemonte, Moscato d'Asti

Blommig, pärlande, söt smak med inslag av päron, honung, fläder och mandarin.

Inspiration Nobel

Förrätt: Terrine på Kräftor och krabba med blomkålssoppa garneras med ärtskott och blommor(2014)

Varmrätt: Ankbröst med svartpeppar glaze toppad med guldigt puffat ris samt rödvinssky, Fylld gulbeta, savoykål och svamp samt örtolja(2019)

Dessert: Nobel dessert från Daniel Roos som skapast desserterna de senaste åren. Efter tillgång på råvaror

Dryckesförslag till Nobel menyn:

Förrätt: Cru Albariño Heretaunga, Smith & Sheth Vineyards, 2019, Nya Zeeland, Hawke's Bay

Fruktig, mycket frisk smak med fatkaraktär, inslag av gula päron, kardemumma, mango, macadamianötter, ananas, mineral och apelsin.

Varmrätt: Chateau Musar, 2013, Libanon, Bekaa

Utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, korinter, kryddnejlika, kakao, pomerans och nötter.

Fisk

Förrätt: Sotad gravad lax med fänkål och sjögrässallad samt soya emulsion och friterat rispapper

Varmrätt: Bakad Hälleflundra med potatis och fetaostrulle samt friterade jordärtskockor och rödvinssky

Dessert: Mjölkchokladpannacotta med choklad brownie och hallon

Dryckestips till Fisk menyn:

Förrätt: Jean Biecher, Pinot Gris, 2019, Frankrike, Alsace

Fruktig, något kryddig smak med liten sötma, inslag av gula äpplen, honung, aprikos och apelsinskal.

Varmrätt: Noble Vines 667, Pinot Noir, 2018

USA, Kalifornien, Central Coast, Monterey County, Monterey

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, mörka körsbär, sandelträ, mynta, kardemumma och choklad.

Dessert: Alambre, Moscatel de Setúbal, 2014

Portugal, Península de Setúbal, Setúbal, Moscatel de Setúbal

Druvig, aningen bränd, mycket söt smak med inslag av fat, pomerans, sultanrussin, ljust muscovadosocker, torkade aprikoser, choklad och kanel.

Beställning 2 veckor i förväg, minimum 10 personer. Maten hämtas på Köket i värmebox. Vi kan även leverera mot avgift.