Festmenyer Kontakta oss för priser.
Klassisk
Förrätt: Skagenröra på mörkt bröd toppad med sikrom
Varmrätt: Oxfile med Bearnaisesås, baconlindad Harri cote Vertes samt gratinerad tomat och Duchess toppar
Dessert: Vaniljpannacotta med jordgubbar och maräng
Dryckestips till klassiska menyn:
Förrätt: Kung Fu Girl, Riesling, 2019, USA, Washington State
Fruktig, mycket frisk smak med liten sötma, inslag av gröna äpplen, honung, päron, ananas och lime.
Varmrätt: Black Stallion, Napa Valley Cabernet Sauvignon, 2017
USA, Kalifornien, North Coast, Napa County, Napa Valley
Nyanserad, mycket fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, choklad, blåbär, örter, kaffe och vanilj.
Dessert: Nivole, 2020, Italien, Piemonte, Moscato d'Asti
Blommig, pärlande, söt smak med inslag av päron, honung, fläder och mandarin.
Inspiration Nobel
Förrätt: Terrine på Kräftor och krabba med blomkålssoppa garneras med ärtskott och blommor(2014)
Varmrätt: Ankbröst med svartpeppar glaze toppad med guldigt puffat ris samt rödvinssky, Fylld gulbeta, savoykål och svamp samt örtolja(2019)
Dessert: Nobel dessert från Daniel Roos som skapast desserterna de senaste åren. Efter tillgång på råvaror
Dryckesförslag till Nobel menyn:
Förrätt: Cru Albariño Heretaunga, Smith & Sheth Vineyards, 2019, Nya Zeeland, Hawke's Bay
Fruktig, mycket frisk smak med fatkaraktär, inslag av gula päron, kardemumma, mango, macadamianötter, ananas, mineral och apelsin.
Varmrätt: Chateau Musar, 2013, Libanon, Bekaa
Utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, korinter, kryddnejlika, kakao, pomerans och nötter.
Fisk
Förrätt: Sotad gravad lax med fänkål och sjögrässallad samt soya emulsion och friterat rispapper
Varmrätt: Bakad Hälleflundra med potatis och fetaostrulle samt friterade jordärtskockor och rödvinssky
Dessert: Mjölkchokladpannacotta med choklad brownie och hallon
Dryckestips till Fisk menyn:
Förrätt: Jean Biecher, Pinot Gris, 2019, Frankrike, Alsace
Fruktig, något kryddig smak med liten sötma, inslag av gula äpplen, honung, aprikos och apelsinskal.
Varmrätt: Noble Vines 667, Pinot Noir, 2018
USA, Kalifornien, Central Coast, Monterey County, Monterey
Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, mörka körsbär, sandelträ, mynta, kardemumma och choklad.
Dessert: Alambre, Moscatel de Setúbal, 2014
Portugal, Península de Setúbal, Setúbal, Moscatel de Setúbal
Druvig, aningen bränd, mycket söt smak med inslag av fat, pomerans, sultanrussin, ljust muscovadosocker, torkade aprikoser, choklad och kanel.
Beställning 2 veckor i förväg, minimum 10 personer. Maten hämtas på Köket i värmebox. Vi kan även leverera mot avgift.